Höst och vinter är det högsäsong för inbrottstjuvarna och i medierna talas det om hur inbrottsvågor sveper in över landet. Men hur ska man göra för att undvika att bli drabbad? Här är några snabba tips.

Det kan vara svårt att ta inbrottstjuven på bar gärning men det kan gå att undvika att drabbas överhuvudtaget, dock finns såklart inga garantier. Däremot kan det vara bra att vidta de åtgärder som rekommenderas av polis och andra myndigheter för att i alla fall känna att man har gjort det man kan för att skydda sig. Bra kan exempelvis vara att skaffa sig ett ordentligt hemlarm och förvara alla värdesaker på ett säkert sätt ifall olyckan väl skulle vara framme.

Detta kan du göra för att skydda dig mot inbrott

I videon ovan berättar den före detta inbrottstjuven för programledaren om hur han själv resonerade under sin verksamma tid som kriminell och ger även sina tips på hur man kan göra för att skydda sig från att tjuven ska välja just ditt hem. Likaså har Sveriges Television skrivit en del bra tips samlade i en artikel. I den står bland annat om hur man ska tänka kring grannsamverkan, stärkta lås på dörrar och fönster, använda rörelseaktiverade lampor både inomhus och utomhus, sätta brytbleck på dörrar och rent generellt försvåra för tjuven att ta sig in till exempel genom att plocka undan stegar, verktyg och andra redskap man kanske har i ett olåst skjul på tomten. Så sådana saker ska man heller inte glömma att se över.