Det finns många bra knep som gör att du både har ett snyggt och inbjudande hem samtidigt som det är funktionellt. Genom att använda några enkla medel kan det få stor effekt. Förvaring är nyckeln för att ha ett praktiskt och tilltalande hem oavsett yta.

Oavsett om du bor på en liten yta eller inte är det alltid smart att inreda på ett sätt som gör att du får ut maximalt av dina kvadratmetrar. Det finns många inredningsknep som kan göra stor skillnad. Med rätt inredning kan du få små rum att helt plötsligt kännas större. Att välja smarta möbler är ett sätt att inreda smart. Du kan med fördel välja en snygg bäddsoffa som sparar plats om du vill vara yteffektiv. Det är svårt att se skillnad på en helt vanlig soffa och en bäddsoffa nuförtiden. Med en bäddsoffan har du en extra säng och möjlighet till extra förvaring. Det finns olika bäddsoffor, hitta en som passar ditt behov och personlighet.

Satsa på smart förvaring

Det krävs faktiskt inte mycket för att ett hem ska upplevas som stökigt. Därför är förvaring a och o i ett hem. Satsa på snygg och praktisk förvaring för att få undan saker. Du kan förutom en bäddsoffa använda väggskåp och utnyttja väggarna. Det finns funktionella lådor som är utdragbara att ha under sängar och andra möbler. Att använda en byrå istället för en bänk är ett smart val. Att ha en strukturerad garderob med smart förvaring är också bra. När du inreder med smart förvaring i åtanke kommer du automatiskt att få ett praktiskt och snyggt hem.

Tips på smart förvaring:

• Lådor under möbler
• Förvaring på höjden
• Möbler med inbyggd förvaring
• Korgar och lådor

Inred med speglar och växter

Om du vill få ett rum att kännas luftigare är det en bra idé att måla väggarna med en ljus färg och välja inredning i ljusa kulörer. Speglar är ett bra sätt att få ett rum att upplevas som större. Gröna växter är alltid bra att interagera i inredningen. Gröna växter bidrar till att ett utrymme känns luftigt, fräscht och hemtrevligt. Belysning gör även mycket för ett rum, satsa på många och olika ljuskällor.