För att öka chanserna att lyckas med din lägenhetsförsäljning är det en god idé att hitta en bra mäklare. En mäklare kan hjälpa dig att värdera lägenheten och komma med förslag på värdehöjande åtgärder. Styling är också betydelsefullt att satsa på för att göra lägenheten attraktiv för potentiella köpare.

Det är mycket att tänka på inför en kommande bostadsförsäljning. För att försäljningen ska bli lyckad är det en god idé att i ett tidigt skede kontakta en mäklare i Sundbyberg som kan hjälpa dig. Med en kunnig mäklare som kan Sundbyberg utan och innan kan du få en trygg och lyckad bostadsaffär som du i slutet kan vara nöjd med.

Gör smårenoveringar

Ett bra första steg när du ska sälja är att göra en värdering. Det kan mäklaren kan hjälpa dig med. Då får du en indikation på vad du skulle kunna tänkas få för din lägenhet som du säljer i Sundbyberg. Om du är intresserad av att försöka höja värdet ytterligare kan du be mäklaren om tips när värderingen utförs. Det finns nämligen många värdehöjande åtgärder som kan vara bra att göra inför en försäljning. Mindre renoveringar som att slipa och lacka gamla trägolv, måla skåpluckor, byta ut bänkskivan, måla lister och göra en mörk hall ljus kan ge stor effekt. Ibland kan det även vara värt att göra större renoveringar. Rådgör med din mäklare om vad som skulle vara bäst att göra i din lägenhet innan du säljer.

Styla lägenheten

Förutom att göra små renoveringar har även stylingen inför visningen en stor betydelse. Det är otroligt betydelsefullt potentiella köpare får ett bra första intryck på visningen. Helheten behöver vara tilltalande. Små hål i väggarna, smuts och liknande drar ner helhetsintrycket och ge en dålig upplevelse. Lägenheten ska helst av allt inte kännas trång när det är visning. Det är även fördelaktigt om det är ljust i bostaden. Några platser som är extra viktiga att fokusera på är kök och vardagsrum. Om du inte vill styla lägenheten själv kan du alltid anlita en bra stylist som kan framställa lägenheten i bra dager.

Tips inför visningen:

  • Pusta fönsterna och städa ordentligt.
  • Ta bort onödiga möbler och prylar.
  • Sätt upp speglar för att skapa ljus och rymd i lägenheten.