Idag när elen är rekorddyr finns det många fördelar med att investera i en uppvärmning som ger dig lägre kostnader. Pellets är ett alternativ som både gynnar plånboken och miljön. Tänk bara på att ha utrymme att förvara pellets.

När du renoverar hemma är det ett utmärkt tillfälle att även byta värmesystem. Ett bra alternativ är att installera en pelletsbrännare. När du sedan har beställt din pelletsbrännare går du in på vida.se för att beställa pellets. Vida erbjuder förstklassiga pellets från svenska skogar. Du kan enkelt beställa i deras webbutik för att sedan få det hemlevererat. En stor fördel med Vidas pellets är att det är en förnybar produkt som ingår i naturens egna kretslopp. Vida avverkar ingen skog enbart för att tillverka pellets. Det är sågspånet som bildas när virket sågas som blir pellets.

“Det finns miljömärkta pelletsbrännare och fjärrvärmeverk som använder förnybar energi.” Läs mer här

Pellets är bra för miljön

Det har varit en hög efterfrågan på just pellets. Därför ska du inte vänta med att beställa från Vida. Att stå utan pellets när du nyss bytt värmesystem är inte roligt. Att elda pellets är bra mycket bättre än direktverkande el ur ett kostnadsperspektiv. Förutom lägre kostnader är en annan stor fördel att pellets klassas som förnyelsebar energi och inte ger några ytterligare koldioxidutsläpp. Pellets är koldioxidneutrala vilket betyder att pellets släpper ut lika mycket koldioxid som träden lagrat medan de växte. Om du vill vara extra miljövänlig kan du välja en pelletsbrännare som är miljömärkt.