Våren är ett perfekt tillfälle att städa hemmet grundligt. Något som verkligen hör vårstädningen till är rena fönster. Fönsterna sätter prägeln på resten av hemmet. Passa på att sätta upp somriga gardiner när fönsterna har fått sig en omgång.

Att ge hemmet ett riktig lyft genom en grundlig städning hör våren till. Det finns några bra knep för att lyckas med vårstädningen. Eftersom vårstädningen är ett omfattande jobb kan det vara en bra idé att delegera lite av sakerna som ska göras. Om du bor i Stockholm kan du exempelvis ta hjälp med fönsterputsningen. Du kan anlita fönsterputsare i Stockholm som gör dina fönster skinande rena och fräscha, dessutom till ett förmånligt pris.

Byt ut textilierna

När någon annan fixar fönsterna kan du åta dig de andra uppgifterna. Att börja med att rensa bland dina saker är en bra början. Du kan försöka att rensa bort ungefär 10 procent av det som finns i varje rum. Om du har tjocka mattor, fårskinn och plädar kan du med fördel byta ut dessa till mer somriga alternativ. När du byter ut textilierna kan du välja helt andra mönster och färger gentemot det du hade tidigare. Det kommer ge hemmet ett lyft. När fönsterna är rena kan du sätta upp nya somriga gardiner.

Städa alla ytor i hemmet

När du vårstädar ska alla utrymmen och vrår gås igenom. Tänk på att inte glömma möbler, hushållsmaskiner och övriga ytor som dörrar, karmar, lister och väggar. En annan sak som är bra att göra när du vårstädar är att avfrosta frysen, rengöra fläkten och ge tvättmaskinen en omgång. Att vårstäda hemmet gör att det känns som nytt igen. För att få nytt liv kan du, förutom att byta ut textilier, även byta ut några av inredningsdetaljerna du har för att få en förändring.