För att kunna skapa ett barnrum som är tidlöst och fungerar lika bra till en sjuåring som en tonåring krävs smarta val. Genom att ha en neutral grund är det enklare att förändra olika detaljer i rummet när barnet vill ha omväxling. Textilier som sängkläder är perfekt att åldersanpassa.

Att inreda ett barnrum är ingen enkel match alla gånger. Det är inte heller kul att behöva göra om barnets rum titt som tätt för att barnet växer och får nya intressen. Att ha en bas i neutrala färger som vitt, grått eller beige är perfekt. Då behöver du inte göra om väggar, tak och golv i första taget. Istället anpassar du inredningsdetaljerna till du barnets ålder. Exempelvis kan du anpassa sängen och sängkläderna efter barnets ålder. Att köpa nya sängkläder är enkelt och billigt. på https://www.nolhagahem.se/sv/articles/134/paslakan-barn hitta du massor med härliga sängkläder till barn. Genom sängkläder och andra textilier kan du även ge rummet karaktär. När barnet vill ha en förändring kan sängkläderna enkelt bytas ut till nya.

Välj en neutral bas

Du kan måla väggar och tak alternativt hitta en tapet som är tidlös och inte beroende av barnets ålder och intressen när det kommer till väggarna. Med en mönstrad tapet kan du plocka upp färger i tapeten som sedan återkommer i andra delar av inredningen. För ett mjukt intryck kan du välja att ha en matta i samma ton som väggen. För att göra rummet mysigt är belysningen viktig. Satsa på olika typer av lampor som ger olika ljus. Det är en fördel om lamporna är tidlösa och inte för barnsliga.

Gör smarta och medvetna val

Planera vilka materialval du gör. Välj möbler som håller i många år framöver. Exempelvis välj ut ett skrivbord med bra förvaring som kan följa med barnet upp i åldrarna. Genom att göra smarta och medvetna val kan du skapa ett barnrum som passar en sjuåring men också en tolvåring. Att förändra dekorationer, textilier och färger på inredningsdetaljer är både enklare och billigare.