Det går att göra om hemma med stora som små medel, men om det är något som är säkert så är det att det alltid är tillfredsställande. Man går och köper en liten dekoration, en växt, nya kuddar eller gardiner. Men det finns ingenting som är mer tillfredsställande än att sy sin egna inredning. Att få chansen att välja just de material och mönster som man själv önskar. 

När du ska sy din egna inredning så hittar du många bra tyger hos Nordisk Textil. Fördelarna med att köpa tyger hos Nordisk Textil är att de har tyger som passar till absolut allt. Oavsett om du ska sy ett nytt överkast till sängen, gardiner eller nya sittdynor och kuddar till soffan, så hittar du allt du behöver. Fördelen med köpa tyger är att det inte finns någonting som sätter gränser, sy det du känner för av det material du vill. 

Piffa upp hemmet med egna kreationer

Oavsett om du är ny på att sy och fixa eller har lång erfarenhet av det, så finns det DIYs som passar dig. Spana in tutorials så får du massvis med fin inspiration över vad du kan hitta på:

  • Gardiner – Det är många som syr egna gardiner, just för att det finns en sån frihet i att välja tyg, storlek och utformning. Dessutom blir det en riktigt snygg detalj i fönstret.
  • Kuddar – De allra flesta har nog sytt kuddar på syslöjden och det är inte bara enkelt att göra, utan också ett enkelt sätt att inreda hemmet på. 
  • Överkast – Hittar man inte det exakta överkastet till sängen som man är ute efter i butik så är det perfekt att sy ett!
  • Sänggavel – Ja, det är till och med möjligt att göra en egen sänggavel. Det behövs inte mer än tyg, madrass, MDF-skiva och en häftpistol. 

Tips för att undvika inredningsmissar

För mycket olika mönster och färger kan lätt uppfattas som rörigt. Därmed kan det vara bra att undvika att blanda för mycket så att det håller en röd tråd. Det är även bra att fundera över vilket rum man inreder, vissa rum är mer okej att göra mer lekfullt som exempelvis barnrum medan andra bör vara mer nedtonat såsom vardagsrum.