Att ha en altan att gå ut på under sommaren är väldigt härligt. Där kan du njuta av sommaren på ett avslappnat sätt. När du ska bygga en altan är placeringen avgörande för slutresultatet. Därför ska du planera altanbygget noggrant.

Att ha en mysig och välplanerad trädgård är fantastiskt på sommaren. För att verkligen kunna njuta av de soliga dagarna som sommaren bjuder på är en altan ett bra alternativ. När du ska bygga en altan är det viktigt att välja bra material. Det finns snygga och bra trädgårdsprodukter från Wernamo Design som exempelvis olika staket. Staketen kan ge din altan ett helt unikt utseende. Med ett staket eller ett räcke får du nämligen en snygg inramning av din altan. Tips inför altanbygget:

• Placering är avgörande
• Materialvalet ger altanen sin karaktär
• Kolla upp om det behövs bygglov
• Inred efter behov

Bestäm var altanen ska vara placerad

När du ska bygga en altan ska du tänka på placeringen. Det blir oftast bäst om altanen är i nära anslutning till huset och framför allt köket. Placeringen är avgörande för om det blir en trivsam plats eller inte. Fundera över vilket läge du vill ha och hur mycket sol du vill ha. Du kanske måste välja mellan kvällssol eller morgonsol. Om du har grannar är ofta ett insynsskydd en bra idé.

Gör ett bra grundarbete

Hur du ska bygga din altan beror mycket på underlaget. Om underlaget är stadigt krävs mindre jobb än om det är mjukt. När underlaget är mjukt behövs oftast betongplintar. När du har bestämt var altanen ska vara är det dags att bestämma material. Det finns olika träslag att välja mellan. Innan du börjar arbeta med altanen är det en bra idé att se till att du har alla verktyg du behöver.

Inred altanen på ett mysigt sätt

När altanen är färdig är det dags att inreda den. Altanen kan bli ett mysigt uterum om du inreder den på rätt sätt. När du ska köpa möbler är det en bra idé att provsitta dem innan du slår till. De ska vara sköna samtidigt som de ska vara estetiskt tilltalande. Fundera vad du vill använda altanen till och inred därefter.