Nu när det är vinter och mörkt ute, är det mysigt med utebelysning i trädgården. Mysigaste är att fylla trädgården med ljuslyktor, eller varför inte sätta upp dekorativa ljusslingor? Här är lite tips på sätt du kan ljusa upp trädgården.

Trött på mörk och tråkig trädgård? Det går att köpa ljusslingor online som både är vackra, billiga och ger en mysig touch i trädgården. Nu i juletid kan du gärna sätta upp en krans med en inbyggd ljusslinga på ytterdörren. Välj då en med batteridriven och som har timer. Då kan du lätt ställa in vilken tid den ska börja lysa. Sedan brukar den lysa i sex timmar och vara avstängd för att återigen börja lysa vid samma tid som när du satte på timern. På så sätt behöver du inte ha koll på att du själv måste tända den.

Ljusslingor på träden

Har du träd och buskar i trädgården, är det vackert att smycka dem med ljusslingor. Det kan vara färgade ljusslingor, ljusslingor som blinkar eller bara en med vanliga vita ljus. Det viktigaste är att det lyser upp i vintermörkret. Att låta trädgården ha ljus eller ljusslingor behöver inte vara förknippat med julen, utan det är vackert att ha under hela den mörka årstiden. Har du tillgång till elkontakt ute, kanske du föredrar att koppla in ljus och ljusslingor till det istället. Batterierna tar slut efter ett tag och måste bytas ut, så då vill det till att du köpt ett förråd så du klarar dig under vintern, när ljusen ska lysa.

Smycka balkongen

Har du även en balkong på ditt hus, är det väldigt vackert med en granliknande ljusslinga att dekorera med. Visst kan du själv binda ihop en fin slinga av äkta grankvistar om du vill, det är en smaksak. Finns det pelare ner från balkongen, smycka gärna även dessa, då lyser det verkligen upp. En upplyst balkong på vintern är så vackert.

Lyktor

Lyktor i alla storlekar och former är även det trevligt att ha i en trädgård. Numera finns det naturtrogna vaxljus som är batteridrivna och som tål kyla. De ser ut att brinna som ett äkta ljus, och dessa kan placeras lite varstans i trädgården. De brukar också ha en timer. Sätt flera lyktor på altanen och har du en liten väg in mot ytterdörren, låt den vägen kantas av lyktor i olika former.