Det finns mycket du kan göra för att trissa upp värdet på din bostad. Ofta krävs ganska enkla sätt för att få till en prishöjning. Det bästa du kan göra är att underhålla ditt hus på olika plan. Då står du inte inför en totalrenovering strax innan huset ska säljas.

Måla, om fixa badrummet och slipa parketten är några säkra renoveringstips som lönar sig för att sälja huset eller din bostadsrätt med god vinst. Att slipa golvet tar inte lång tid och kan faktiskt vara ett roligt jobb. Kika gärna in på Parkett Design för att på idéer om din nya parkett.

golvslipning och renoveringKök, badrum och golv – tre avprickningar inför försäljningen

De rum som en köpare främst tittar på när han eller hon är intresserad av din lägenhet eller hus, köket, badrummet och golven. Slitna golv ger ett sjabbigt intryck och kan sänka vilket vackert rum som helst. Pyssla därför om dina golv, slipa dem och underhåll dem genom vaxning, polering och lackering. Lägg också lite extra krut på att välja design om du har parkett, vilket livar upp ännu mer.

Ett vårdat kök får vilken köpare som helst att smälta

Golven är det första att ta itu med om du senare ska sätta in nya möbler eller vitvaror i köket. Det leder dig automatiskt in på köksrenoveringen som är ett mycket viktigt steg för en lyckad försäljning. En köksrenovering är något en köpare helst undviker om personen inte letar efter ett renoveringsobjekt. Dock behöver du inte lägga ned hutlösa summor för att fixa till köket. En golvslipning om det behövs, lite nya färgklickar och byten av t.ex köksluckor, lådor och handtag m.m. Glöm inte bort vikten av styling inför visningen. Du säljer visserligen inte tavlor och prydnader, men det ger ett hum om hur hemmet kan inredas, vilket är guld värt för en köpare.

Nytt badrum som kronan på verket

Även badrummet kan bli fantastiskt med en budgetrenovering. Det viktigaste att kontrollera här är att du inte har fuktskador, mögel och bakterier. Att få bort enträgna fuktskador kan kosta dig massor och kräva en besiktningsman med spetskompetens, så se alltid till att din ventilation fungerar och att luften alltid är ren och fräsch.