väggfärg, wallapaintFärger påverkar oss mer än vad man kan tro, och det är viktigt att ha detta i åtanke när man ska välja väggfärg eller tapet i olika rum. Det finns vissa färger som lämpar sig bättre för sovrum eftersom de ger ett lugn, och andra färger som kanske passar bättre för kök eller vardagsrum. 

Humör, lugn, koncentration och annat påverkas av färger i de miljöer vi befinner oss i. Därför kan det vara smart att välja färg för olika rum utefter vad som är dess funktion i hemmet. Sömnen och sovrummet är såklart två saker som hänger ihop, och där bör man välja en färg som framkallar lugn och trygghet.

Bra sovrumsfärger

I en artikel från Metro Mode kan man bland annat läsa om att färgen grönt passar bra i sovrummet exempelvis, just eftersom den sägs göra så att man drömmer mindre mardrömmar och ger känsla av lugn. Dessutom representerar färgen grönt natur, balans och framgång. Rosa är också en färg som funkar bra i sovrummet, då det sägs motverka ilska och våld. Rosa representerar lugn sött och kärlek. Lila är också en färg som passar i sovrummet, men också i badrum. Färgen lila är den mest spirituella färgen, som sägs ligga mellan jord och himmel. Blått är en färg som fungerar väl i både sovrum och kontor då färgen representerar lugn, intelligens och skydd.

Färger för vardagsrum, kök och badrum

Gult passar i kök och badrum eftersom färgen står för energi, glädje, gör dig entusiastisk och ger självförtroende. Orange passar i vardagsrum och representerar socialitet, säkerhet och värme, men är också en vanlig färg att ha på gym.

”Orange används ofta i gym eller på gymkläder på grund av dess förmåga att motivera och aktivera”