Att köpa bostad är stort och det är mycket att tänka på. Att teckna ett bra bolån är av största vikt. För att få ett bra bolån är det en bra idé att jämföra olika bankers villkor.

Att köpa en bostad är både spännande och läskigt. Om du planerar att köpa en ny bostad måste du fundera över saker som bolån. Det är viktigt att ta ett bra bolån som är förmånligt för dig. Det första steget när det kommer till bolån är att ansöka om lånelöfte. Lånelöftet säger inget om vilken ränta du kan få. När du sedan ska teckna ett bolån är det värt att jämföra villkoren som de olika bankerna har. Avgifter de har och vilken ränta de kan ge kan ha stor betydelse i slutändan. Du vill helst ha en låg ränta och låga avgifter för att få ner månadskostnaden. Hur mycket du måste amortera påverkar också månadskostnaden. Det är viktigt att du har kollat hur stort lån du har råd med. Ett tips är att du tar höjd för eventuella räntehöjningar i din budget.

“Se över din ekonomi med hjälp av banken så att du får reda på hur mycket du har råd med.” Läs mer här

Förhandla med banken

Det kan vara en bra idé att försöka förhandla med banken om räntan. Var förberedd och påläst när du träffar banken. Du kan alltid kolla vad den aktuella banken erbjuder sina kunder för snittränta. Det kan vara ett bra riktmärke och helst vill du ha en ränta under det.