2019 är året då hållbarhet även blir ett viktigt element när det kommer till köksinredning. Det gäller helt enkelt att anamma gröna alternativ och prioritera inredning tillverkad av ett hållbart material. Går det då att få ett snyggt kök på samma gång? Svaret är självklart; det går alldeles utmärk att få ett trendigt kök med en hållbar inredning. Här kommer tipsen.

Rätt val av vitvaror

Den fasta inredningen i ett kök spelar en avgörande roll när det kommer till den hållbara kökstrenden. Utvecklingen har avancerat markant de senaste åren och dagens vitvaror från https://www.cylinda.se/ är betydligt mer ”gröna” nu än tidigare. Smarta energibesparande program går att välja och maskinerna har vid rätt skötsel lång livslängd. En nyköpt tvättmaskin är betydligt mer hållbar 2019 än för tio år sedan. Att välja vitvaror med omsorg handlar årets kökstrender helt enkelt om.

– Inredning ska kännas värdig, säger stylisten Daniella Witte

…Och det känns väldigt rätt i sammanhanget!

Bort med plasten

Ett av de första stegen för att inreda köket trendigt 2019 är att eliminera all plast från köket. Det kan så klart kännas som en evighetsjobb med tanke på det stora antal plastartiklar många har i hushållet. Börja lite lätt med att byta ut de större redskapen till material med mindre kemikalieinnehåll så som trä eller metall. För tips på alternativ till plastredskapen kan den här artikeln vara till hjälp. Köket är ett arbetsrum och därför är belysning viktigt. I år gäller det att fokusera på rätt typ av belysning till kökets olika ytor. Att välja hållbara installationer är en självklarhet. Variera sedan typen av lampor. Lampskärmen är tillbaka och en stor trend är att pimpa talet med en riktigt uppseendeväckande lampskärm.