Det finns flera sätt att bättra sin ekonomi på, och vanligast är att man väljer att öppna ett sparkonto men det finns faktiskt andra sätt att få stabilare ekonomi på – genom att investera sina pengar i aktier och spara på så vis.

AktieanalysMånga experter tipsar om olika sätt att få bättre hushålls ekonomi på, och alla sätt är bra utom dom dåliga som man brukar säg, men självklart finns också sätt som är bättre än de andra. Ett sådant sätt som exempelvis ger bättre avkastning på sikt är att investera i aktier istället för att sätta in pengarna på ett vanligt sparkonto, något som till exempel Affärsvärlden skriver om har ökat bland spararna. Men ska man hålla på med aktiehandel i syfte att tjäna en slant och skapa sig en bättre ekonomi är det viktigt att man vet vad man håller på med, och har man inte rätt kunskaper för aktiehandel kan det vara bra att ta hjälp. En aktör som till exempel håller på just med sådant är Aktieinvest som hjälper både privatpersoner och företag att börja spara med hjälp av en smart aktieportfölj, så vill man testa att spara med hjälp av aktier kan man alltså ta hjälp av dem.

Att tänka på med aktiesparande

Det finns självklart en hel del att tänka på om man vill spara i aktier och det absolut viktigaste är att veta att man faktiskt tar en risk. Aktier är inte stillastående, såsom ett sparkonto utan ränta, utan dessa kan både gå upp och ner beroende på marknaden. Hade man till exempel investerat i att köpa Apple-aktier när företaget var ungt och sedan cashat ut dem idag hade man tjänat miljoner, något som tidningen 99mac illustrerar. Någon som till exempel missade denna chans var en av Apples egna grundare Ronald Wayne. År 1976, bara två veckor efter att företaget grundats, valde han nämligen att sälja sina aktier för ynka 10 500 kronor, och hade han inte gjort det hade hans aktier idag varit värda hela 150 miljarder kronor, skriver Aftonbladet. Men enligt honom själv är han inte bitter utan menar att det är lätt att vara efterklok och att han inte ångrar något – så tänk efter före innan du börjar spara i aktier, du kan både gå plus och minus!