En härlig trädgård är en dröm som går att förverkliga. För att skapa en trädgård som passar dig och din familj är en genomtänkt planering det viktigaste.

De flesta brukar vilja att trädgården ska vara en avkopplande oas med sköna trädgårdsstolar och doftande buskar. En stor altan i direkt anslutning till huset är skönt att ha. En badtunna från Svenska Badtunnor som kan användas året runt är en bra investering som inte tar mycket plats. Att känna kylan mot ansiktet samtidigt som kroppen är varm och avslappnad i badvattnet ger härlig vardagslyx under vinterhalvåret.

Planera trädgårdsrenoveringen

För att skapa en härlig trädgård gäller det att planera noggrant innan. Vad ska trädgården användas till? Består familjen av fotbollstokiga barn är en plan gräsmatta och ett fotbollsmål passande. Älskar ni grönsaksodling är det ytor för det som ska prioriteras. Är det solande och avkoppling som är målet med trädgården passar en stor altan med sköna solstolar bra.

Ta gärna hjälp av trädgårdsproffs när du ska planera trädgården:

– I trädgården ska man vila och njuta, inte stressa.
Det säger Bosse Rappne som är trädgårdsmästare på Ulriksdals handelsträdgård.

För att undvika att trädgården blir ytterligare ett måste i det hektiska vardagspusslet är det smart att satsa på tåliga växter som sköter sig själv. Ölandstok är en buske som inte behöver vattnas när den har etablerat sig. Andra tåliga växter är lavendel, gräslök, vinbärsbuskar och kärleksört. När växterna är nyplanterade krävs vattning men när de väl är etablerade klarar de sig på egen hand.