Det handlar om att kombinera trender med sin egen smak för att få ett personligt hem. Skapa harmoni i hemmet med prylar och möbler som du bryr dig om och som till synes kanske inte passar ihop.

Loppis

Vi har tidigare skrivit om inredningstrender för sommaren 2016 men nu kommer det handla mer om att få till sitt hem mer personligt. Det kan även kopplas till trender men ska man bara följa dessa blir det för första väldigt dyrt, mycket måste bytas ut i hemmet hela tiden, och det blir svårt att få en kontinuitet. Är hemmet verkligen du om det bara följer trender i inredningsvärlden? Svaret på det är nej, vi hjälper dig med hur du kan tänka när du skapar ett hem som matchar med vem du är som person.

Blanda nytt med loppisfynd och saker som är du

Ett smart tips är att blanda det oväntade, kanske är den där grova byrån som man hittade på loppis perfekt tillsammans med mormors gamla romantiska sminkbord. Den gamla sjuttiotalslampan kanske gör sig ännu bättre ovanför ett sprillans modernt designbord. Det handlar om att våga föra samman saker som till synes inte hör ihop, och att sedan föra in ting som säger något om dig. Att framkalla bilder så att de ser ut som polaroidbilder för att ram in och sätta på väggen ger ett personligt, likaså gammalt arvegods från släktingar. Att inreda personligt har faktiskt blivit en trend i sig, de tråkiga hemmen som ser ut att komma direkt från inredningstidningen är idag inte lika heta. Såhär sammanfattar författaren Ida Magntorn i Göteborgsposten tips för att inreda personligt:

”Använd möbler och saker från många olika tidsperioder. Var inte rädd för att låta stilar krocka. Samla många tavlor på en vägg och ställ någon tavla på golvet eller på en hylla. Prova att låta en gammal tavla stå bak och fram så att man ser det fina hantverket på baksidan. Gröna växter ger hemmet liv direkt. Ställ några på bord eller hyllor så att de kommer upp lite i rummet. En ljusslinga på ett oväntat ställe, som i en av de stora gröna växterna, gör genast hemmet lite mer ombonat. Samla fina saker du gillar till ett stilleben, det gör inget att de egentligen inte passar perfekt ihop.”