Vilka är egentligen de vanligaste krypen i våra hem? Och hur blir du av med dessa på snabbast möjliga sätt, utan att för den delen använda miljöfarliga medel?  

Har du pälsänger hemma? Då kan du med fördel använda rödcederolja du hittar här på https://skadedjursbutiken.se/palsanger/. Du kan även placera ut fällor som fångar baggarna, och kan användas i förebyggande syfte.

hem skadedjurSkadedjur hemma?

I Hem & Hyra går det att få tips och råd för en rad olika skadedjur som är vanliga i svenska hem. Ett tips de har är dessa:

När invasionen väl är ett faktum blir skadedjuren ofta svåra att åtgärda på egen hand. Då gäller det att snabbt kontakta värden för sanering. Men det går ofta att agera proaktivt och göra din bostad mindre attraktiv för ohyra och blodsugare – Hem & Hyra

Råttor, pälsänger och vägglöss

De vanligaste skadedjuren enligt Göteborgs-Posten är råttor, vägglöss, pälsänger och mal. Dessutom ökar frekvensen av ohyra i svenska hem, och saneringarna för vägglöss har mångdubblats. Ökningen av vägglöss tros bero på att vi reser mer än förut, och tar med oss ohyran hem i våra väskor. Råttorna har ökat även de, vilket har att göra med att de har en större tillgång till mat.

Bra att veta är att alla kan få vägglöss hemma, det har inte att göra med om du har det städat eller inte. Däremot bör du alltid titta under hotellsängar när du är ute och reser, för att se om det finns tecken på vägglöss. Ser du svarta prickar ska du se till att byta rum, eftersom det kan vara vägglössens spillning. Ställ heller inte din väska under sängen, då det är där vägglössen trivs bäst.