På sommaren när du drar iväg på semester och ska ha det härligt, så passar ofta tjuven på att slå till mot din bostad. Troligtvis är även dina grannar på semester och tjuven får jobba med inbrotten i lugn och ro. Därför är det viktigt att du skyddar dig så gott det går mot inbrott under ledigheten.

Först och främst, för att skydda dig mot inbrott – året om – är det viktigt att du säkrar vägar in ur din bostad. Säkerhetsdörr är superviktigt och det hittar du bland annat hos http://www.prodoor.se/. Lika viktigt är det att säkra fönster och larm för att tjuven inte ska ta sig in så lätt. Men vad kan du mer göra?

Tänk som tjuven och försvåra

Det handlar främst om att du ska försöka sätta dig i hur tjuven tänker och hur denne kan komma att ta sig in i sin bostad. Eftersom tjuven vill operera i fred så ska du se till att tjuven syns tydligt kring din bostad genom att ha timers på utebelysning med mera. Se även till att prata med dina grannar, de kanske kan titta till ditt hem i bland och vattna blommor, ta in post och flytta något på tomten, skriver Linköping News i en artikel. Se även till att inte ha värdesaker synligt från fönster och se till att sätta radio och TV på timer, det kan gott skrämma bort tjuven och se till att denne inte väljer ditt hus eller ditt grannskap. Skriv inte heller tydligt på sociala medier att du är borta hemifrån i flera veckor, det kan tjuven snoka fram för att sedan ge sig hän åt ditt hem – och vips kommer du hem till en länsad bostad.

Inbrotten ökar under sommaren

På sommaren slår såklart alla slags tjuvar till, men det som man har märkt en drastisk ökning av är de organiserade ligorna. I en artikel från SVT kan man läsa om att man misstänker att de utländska ligorna som gör inbrott i Sverige ökat, och att få av inbrotten tyvärr klaras upp.