Något som är oerhört viktigt för hälsan är att ha bra luft omkring sig. För att få bra luft hemma bör man först och främst se över ventilationen men man kan också inreda med växter eller installera en luftfuktare.

651267-ventilator

I Svenska Dagbladet kan vi nu läsa om att växter är hetare än någonsin att inreda med. Och de är inte bara snygga att kolla på, utan de ger även en mer hälsosam inomhusluft. Krukväxterna kan nämligen rena inomhusluften och dessutom höja luftfuktigheten, vilket behövs i våra torra svenska bostäder. Det finns vissa växter som är bättre än andra på att rena och fukta luften och det är allra smartast att köpa växter som trivs med att vattnas ofta. De svettas nämligen ut mycket vatten genom bladen.

Köp luftrenare och luftfuktare

Har man dock inte gröna fingrar, men vill göra något åt att förbättra luften hemma, finns andra medel att ta till. Exempelvis kan man köpa en luftrenare som ser till att alla partiklar och smuts i luften rensas bort. Man kan dessutom köpa en luftfuktare som fuktar luften och får den att bli behagligare och skönare för luftvägarna. Är man exempelvis ute efter en luftfuktare är det nätet man bör vända sig till och en webbutik som e-klok.se. Där finns allt man behöver för att göra inomhusluften behaglig.

Dåliga ventilation i svenska bostäder

Varför det är viktigt att ordna så att inomhusluften blir bättre, beror på att den är väldigt dålig i svenska bostäder och att detta kan leda till en mängd hälsofarliga problem. I de flesta hem bör ventilationen först och främst ses över. I Dagens Nyheter kan man läsa att de flesta bostäder är väldigt dåligt ventilerade. Endast en liten andel av de svenska hemmen klarar de rekommendationer för ventilation som finns och detta problem bara växer.